Spring naar de content

De Stedelijk-soap (3)

Het is stil geworden aan het Museumplein: naast het Rijks is nu ook het Stedelijk dicht. De nieuwbouw aan de Paulus Potterstraat is een stapje dichterbij gekomen, maar de financiering en uitvoering ervan zullen de stad nog jarenlang hoofdbrekens bezorgen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Ron Kaal

Op 1 januari sloot het Stedelijk Museum in Amsterdam zijn deuren. Ergens in mei moet de nieuwe, tijdelijke vestiging in het voormalige districtspostkantoor naast het Centraal Station worden geopend. In die tussentijd zal het Stedelijk bijna een half jaar onzichtbaar zijn in Amsterdam. Hoogtepunten uit de collectie zijn op reis. Een deel van de grote Malevitsj-verzameling is te zien in Houston. Een keuze uit het oeuvre van Malevitsj en Mondriaan wordt in Bazel getoond en circa 75 werken uit de collectie, aangevuld met vijf uit de collectie van ABN Amro, reizen onder de noemer The Past of the Present langs musea in Shanghai, Singapore en São Paulo, om pas aan het einde van dit jaar weer in Amsterdam terug te keren.

Ondertussen verstreek de deadline die de VVD in de gemeenteraad had gesteld: wethouder Hannah Belliot moest vóór 1 januari 2004 duidelijk maken hoe het gat in de financiering van twintig miljoen euro zou worden gedekt.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap