Spring naar de content

Chique shoppers

Vroeger vonden we ‘m foeilelijk. Ordinair zelfs, en in elk geval heel gewoon. We zouden er in het openbaar nooit mee rondsjouwen, en als er al eentje langskwam, kon je dat maar beter negeren.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Viveka van de Vliet

Maar de stevige, rood- of blauw-wit gestreepte boodschappentas heeft allengs een upgrade gekregen – zowel in praktische als in modieuze zin. Want een echte, onverwoestbare shopper komt goed van pas als je het plastic tasje van de supermarkt nét iets te vol hebt gestouwd en je hem, nog voordat je thuis bent, als smeltende kaas in je handen ziet bezwijken. Dan sta je daar, met twee losse hengsels in de hand en een samenraapsel van wijn, melk en kattenvoer op het plaveisel. Pure slapstick, maar op dat moment niet echt grappig.

De beroemdste shopper is tegenwoordig het rode exemplaar van Dirk van den Broek, dat zich – samen met de shoppers van supermarktbroertjes Jan (Bruijns) & Bas (van der Heijden) – in rap tempo heeft opgewerkt tot een trendy accessoire. De Dirk-tas heeft het het verst geschopt: hij is zelfs doorgedrongen tot het modieuze strandleven. Want het waren juist de Prada- en DKNY-adepten die hun eigen merktrouw trachten te relativeren door in het Bloemendaalse lekker met een tas van ‘de Dirk’ te gaan rondlopen.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

En Dirk heeft nu nóg meer broertjes en zusjes gekregen: opgesmukt met de mooiste tropische bloemmotieven en mediterrane prints. En wie weet wat ons de toekomst nog zal brengen: chique P.C. Hooftstraat-dames met een Guccizonnebril in het haar, aan de ene bontjasarm een vriendin en aan de andere een shopper met een boerenruitje?

Onderwerpen