Spring naar de content

Luxe: Roué Verveer

Stand-up comedian Roué Verveer (31) over de luxe die hij zich permitteert.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

“In mijn vriendenkring heb ik de naam dat ik van duur hou. Ik hou vooral van comfort, daarom heb ik een tv, een video en een dvd-speler in de woonkamer en in de slaapkamer. Omdat ik tijdens mijn theatertournee veel onderweg ben, rij ik ook in een BMW 3-serie met alles erop en eraan: leren bekleding, automaat, sportvelgen en zelfs een tv.

“Op drukke dagen heb ik soms een chauffeur. Dat geeft een groot gevoel van gemak. Toch wil ik nooit méér geld uitgeven dan ik kan besteden; schulden heb ik daarom nooit. Dat komt waarschijnlijk doordat mijn vrouw de financiën regelt.

Ik interesseer mij eigenlijk niet voor geld. Ik ben in Suriname opgegroeid, in een middenklassegezin. Mijn vader zei altijd dat je pas gelukkig kunt zijn met geld als je ook zonder kunt. Ook toen we minder verdienden, was ik heel tevreden.

“We gaan regelmatig naar New York of Milaan als daar uitverkoop is, om betaalbare merkkleding, liefst van Armani, te kopen. We hebben dan wel de luxe dat we in New York bij mijn zus kunnen logeren. Koopjes jagen geeft een enorme kick. Het is leuk om Gucci-schoenen van ¤250 voor de helft van de prijs te kopen. Per maand geven wij als gezin denk ik zo’n ¤1200 uit aan merkkleding. Mijn goede voornemen voor 2004 is dan ook om minder te shoppen.”