Spring naar de content

Avenue Pensionado

Maastricht ontwikkelt zich tot een magneet voor welgestelde vijftigplussers. De stad heeft zich al de bijnaam 'Florida aan de Maas' verworven. 'Maastricht schijnt het luxe bejaardenhuis van Nederland te worden.'

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door De Redactie

Voor de deur zwarte limousines met het opschrift VIPshuttle. Binnen een heleboel stands met paardenparafernalia. Ook juweliers, antiquairs en kunsthandelaren tonen hun waren. Achter een rood gordijn klinkt gehinnik.

Bij de ingang van de loges heeft een Limburgs hoedenatelier een kleine stand opgebouwd. Toepasselijk, want op Jumping Indoor Maastricht is het vandaag Ladies Day en dan worden de dames geacht hoeden te dragen, zoals dat ook op Britse paardenevenementen usance is. De mooiste exemplaren zijn al van verre te zien: zwierige sculpturen van kant, die zich wuft en voornaam boven de balustrades verheffen. Bij nadere inspectie blijken dat de uitzonderingen, want de meeste gasten van Ladies Day hebben het bescheidener gehouden en voor een tooi tussen praktisch en koket gekozen. Maar met een paar ravissante hoeden is de toon in elk geval gezet.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap