Spring naar de content

Bloedverwanten: Theo en Cor Heuft

Theo Heuft (1935) is eigenaar van de Amsterdamse seksclub Yab Yum. Sinds kort heeft hij een vestiging in Rotterdam en binnenkort opent hij er ook een in het Brabantse Uden. Zijn broer Cor Heuft (1943) heeft in Amsterdam een bekende avondwinkel en is directeur van een cateringbedrijf.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Milou van Rossum

Theo Heuft: "Wij zijn opgegroeid in de Helmersbuurt in Amsterdam. We waren met z'n zevenen: ik heb drie broers en een oudere zus. Mijn moeder had een slijterij, mijn vader een limonadefabriek en een groothandel in bier. Mijn moeder was een dominante vrouw, zonder meer de baas in huis. Een echte zakenvrouw, keihard. Mijn vader was een heel aardige man, veel minder succesvol dan m’n moeder. Wij waren thuis streng rooms-katholiek, op het overdrevene af, maar de kerstdagen, toch het belangrijkste christelijke feest, werden gebruikt om de balans op te maken.

"We zijn altijd in redelijke goede doen geweest. Zelfs de oorlog zijn we zonder kleerscheuren doorgekomen. Mijn vader had een illegale stokerij op zolder en er was meestal wel wat te eten. Toen het echt moeilijk werd, werden mijn broers en mijn zus en ik bij boeren ondergebracht. De eerste keer dat mijn ouders langskwamen, herkende ik ze niet. Zo mager waren ze geworden.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Met uw donatie steunt u de onafhankelijke journalistiek van HP/De Tijd. Word donateur of word abonnee, al vanaf €5 per maand.